Missie
Onze missie is om een omgeving te creëren waarin geleefd wordt, er plezier is, samen wordt gewerkt, we elkaar inspireren, er geleerd wordt en we elkaar helpen. Kortom, een omgeving waar we mens zijn en als mens behandeld worden. Samen dragen we ons steentje bij aan een sterke en levendige maatschappij.
Kevlar Vitality maakt impact op levens door middel van ambulante jeugdhulp en volwassenenzorg, vitaliteits- en systemische bokscoaching, altijd vanuit een holistisch mensbeeld. Het uitgangspunt is om cliënten van A naar B te begeleiden met een duidelijk en gestructureerd plan, een straight line plan. Dit plan richt zich op het aankijken en aangaan van ongemak en het proces van heling, wat uiteindelijk leidt tot zelfleiderschap en persoonlijke groei. De missie wordt gericht uitgevoerd doormiddel van interventies die zowel fysieke als mentale vitaliteit bevorderen, wat resulteert in de bevordering van welzijn en persoonlijke ontwikkeling van de cliënten.
De mens is complex, dat vraagt echter niet altijd om een complex hulpverleningsplan. We moeten te allen tijde voorkomen dat zowel de hulpverlener als de cliënt het overzicht verliest. Wij vinden dat een complexe situatie op een eenvoudige wijze aangepakt moet worden waarbij wordt uitgegaan van een menselijke benadering. Ieder individu heeft zijn of haar eigen unieke identiteit. Met onze manier van werken en begeleiden, willen wij deze identiteit beter kennen en ervan leren. Wij willen een betrokken partij zijn. Dicht bij de mens staan. Wij staan niet voor, boven of achter de cliënt, maar naast de cliënt. Door een cultuur sensitieve sfeer te creëren, willen wij de brug naar ons toe verkleinen. Zo presenteren we ons als een toegankelijke organisatie. Verbinding en vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel.


Visie
Kevlar Vitality gelooft in de kracht van het individu om van binnenuit te leven. De organisatie is ervan overtuigd dat echte verandering en persoonlijke groei van binnenuit ontstaan, en dat je pas werkelijk verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen vitaliteit als je eerst de interne beweging hebt gemaakt. Kevlar Vitality streeft ernaar om jonge mensen (12-23 jaar) te helpen hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Het is de ambitie van de organisatie om hen te begeleiden naar een optimale balans in geest, ziel en lichaam door middel van een overzichtelijk en gestructureerd traject.
Kevlar Vitality gelooft in een omgeving waar we van elkaar leren. We maken samen dingen mee, van liefde tot onenigheid. Iedere mens heeft zijn of haar eigen brug, de ene langer dan de ander; door elkaar beter te begrijpen en de kloof te verkleinen, kunnen wij de oversteek naar elkaar maken, van elkaar leren en de afstand tot elkaar en de maatschappij verkleinen. Dit is wat wij als hoofddoel hebben voor de cliënten die wij begeleiden. Wij willen meer dan alleen helpen bij zorgen. Met onze werkwijze geven wij geen vis, maar een hengel.
Doelgroep
Begeleiding
Kevlar Vitality biedt individuele begeleiding aan jongeren met een ‘gedrags uitdaging’ , of met een hulpvraag op andere sociale gebieden. Wij richten ons veelal op cliënten die te maken hebben met klachten gerelateerd aan een trauma, depressie, angststoornis, agressie/emotie regulatie of hechtingsproblematiek. Daarnaast is er aandacht voor moeilijkheden in het opvoeden en wordt er gericht gehandeld als er sprake is van mishandeling of huiselijk geweld.
Kevlar Vitality is een zorgaanbieder, die zich richt op ambulante hulpverlening. De begeleiding die Kevlar Vitality biedt, is onder andere individuele begeleiding, gezinsbegeleiding en jeugdhulpverlening. Cliënten van Kevlar Vitality hebben te maken met verschillende problematieken. Om goed in kaart te brengen wat de zorgen zijn, kijkt Kevlar Vitality met de cliënt naar het functioneren op alle leefgebieden. Bij alle leefgebieden staat veiligheid en zelfredzaamheid centraal. Kevlar Vitality richt zich op de volgende leefgebieden en brengt zo de hulpvragen in kaart.
Leefgebieden
Huisvesting: soort huisvesting, beleving, huisvesting en verwachtingen in de toekomst. Is het een veilige leefomgeving?
Financiën: soort of hoogte, inkomen, vaste lasten, inkomensbeheer, inzicht in financiën, bestedingspatroon, schulden etc.
Sociaal functioneren: Hoe is het contact met familie, kennissen, hulpverleners? Sociale vaardigheden. Hoe is je houding en gedrag in de maatschappij, intieme relaties, seksualiteit, Hoe gaat de opvoeding van kinderen, conflicthandeling.
Psychisch functioneren: Emotionele staat, zelfbeeld, zelfwaardering en zelfvertrouwen, heb je trauma’s? Zijn er psychische problemen, diagnoses, verslaving, wat is de mate van ziektebesef, is er al behandeling?
Lichamelijk functioneren: Gezondheid, gezondheidsklachten, handicap, allergieën, medische behandeling, sport, voeding en dag- en nachtritme.
Zingeving: Wat zijn je belangrijke waarden en normen, persoonlijke drijfveren, levensovertuiging, geloofsovertuiging, rituelen en cultuur
Praktisch functioneren: Spreek je de Nederlandse taal? Hoe gaat het met huishoudelijke zorg, administratieve vaardigheden, computervaardigheden, hoe gaat het met plannen en organiseren?
Dagbesteding: Heb je vrijwilligerswerk, hobby’s, volg je een opleiding of cursus, dagactiviteiten of andere bezigheden?
